Sivut

maanantai 6. helmikuuta 2012

Täydellinen vastakohta..

...edellisen kerran treeneille oli treeneissä 30.1. Doris kun useinmiten saa sen "päivän p*skapää"-palkinnon, tällä kertaa se oli kaukana siitä. Koiran silmissä paloi valo, asukkaat oli kotona ja kaikki toimi. Voi että oli hyvä fiilis treenien jälkeen, tälläistäkö sen oikeasti pitäisi olla? Kouluttajan kanssa puhuimme siitä kuinka Doriksen kanssa on tottunut siihen että kaikki tehdään vähän mutkan kautta ja tiettyjä asioita pitää ottaa huomioon. Että asioita ei tehdä niin extempore kuin elokuvissa ja aikaa pitää varata vähän enemän. Pitää olla valppaana ja venyttää omia hermoja, mutta maanantaina tuo kaikki tuntui olevan vain kuin pahaa unta.

Uusia namejakin oli. Käytiin äidin kanssa kaupassa vähän "shoppailemassa", treenipaikan lähettyvillä on K-supermarket tai jokin vastaava. Äiti unohti ostaa nakkeja ja päädyttiin menomatkalla siihen että olisi kiva keksiä jotain uutta. Päädyimme tonnikalapasteijaan tuubissa. Oli hieman pieni riiseni onnesta soikeana. Mukana oli myös jotain lemmikkiosastolta ostettuja nameja jolla saatiin opetetta uusia asioita, kuten sivulta ohjaajan eteen tuleminen ja sivulla seisomaan nouseminen. Kaukokäskyt Doris hallitsee kyllä, mutta kun ohjaajan sivulla seisten pitäisi mennä istu - seiso - maahan kuvio niin menee pienen koirana pää sekaisin.

© Tarja J
Luettelo kylteistä siinä järjestyksessä kun ne löytyivät radalta.
Suluissa on luokka josta kyltti on:

1. Lähtö
2. Istu, seiso, kierrä koiran ympäri (avo)
3. Liikkeestä maahan, kierär koira. (alo)
4. Koira eteen seisten, koira peruuttaa eteenpäin (mes)
5. Koira eteen, 1 askel peruuttaen, 2 askelta peruuttaen, 3  askelta peruuttaen. (alo)
6. istu, käännös oikeaan, istu. (avo)
7. istu, maahan, istu  (avo)
8. täyskäännös vasempaan (alo)
9. istu, käännös vasempaan, istu (avo)
10. houkutus (avo)
11. hitaasti (alo)
12. normaali vauhti (alo)
13. 270° käännös oikeaan (alo)
14. istu, seiso, maahan (avo)
15. seurate 3 askelta, peruuttaen (avo)
16. käännös vasempaan (alo)
17. istu. käännösoikeaan -> istu. (avo)
18. maali (alo)
Kylttien selitykse löytyvät Suomen Rally-Tokoliiton sivuilta.

Kesksutelimme kouluttajamme kanssa myös Doriksen hermoista. Dorikselle on hankalaa vain hengata. Hankalaa on olla vain, tekemättä mitään. Kun muut tekee tai ei tee. Paikalla makuu liikeenä onnistuu helposti, mutta kun pitäisi vain maata paikalla odottamassa vuoroaan, ei onnistu. Doris piippaa, turhautuu ja alkaa kuumetessaan haukkua. Keskustelimme siitä kuinka tätä taitoa voisi kitkeä pois. Paljon sitä on saatu jo pois. Doriksenkin keskittymiskyky on parantunut. Tämän takia Doriksen kanssa meneminen ja tekeminen vaatii tavallista enemän hyvää tuulta ja pitkiä hermoja. Sen kanssa pitää keskittyä sen kanssa tekemiseen jotta se ei saa päähänsä purkaa sitä energiaa ja tekemisen tarmoaan johonkin muuhun. Työmoottori sillä on kova, se tekee erittäin mielellään töitä ja paljon, mutta se suhtautuu moniin asioihin vähän ns. virkamiesmäisellä vakavuudella. Näyttelyissäkin, kehässä juostaan joko edestakaisin, ympyrää tai kolmiota. Jos joku yrittäkään vihjata että siellä juostaisii esimerkiksi jonkun kanssa samaa matkaa edestakaisin olisi Doris hyvin tuohtunut asiasta, puhumattakaan junior handler kehien erilaisita kuvioista.

Asiat pitää siis tehdä selkeillä ohjeilla ja napakoilla käskyillä niin että Doris pysyy mukana eikä räjähdä tekemisen puutteeseen. Doriksella vain ei ole kykyä olla paikallaan ja rauhassa kentällä, sen parantamiseen pitää keskittää voimia. Tavoite voi olla suuruudenhullu, mutta pienin askelin kohti rauhallisuutta. Kotona se kyllä kuorsaa sohvalla ihan kauniisti eikä kulje perässä kärpäsenä, mutta kentällä se haluaisi vain tehdä.

© Tarja J.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti