Sivut

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

SE hohukutus...

Rally-toko on ihana harrastus ja sopii kyllä meillä, mutta kun..
Rallyssä on muutama liike jotka tuottaa päänvaivaa, en sanoisi että ne ovat ylitsepääsemättömiä ongelmia, mutta  aiheuttaa kuitenkin päänvaivaa ohjaajalle. Ensimäinen paha on liike houkutus. Liike jossa on kaksi merkkiä eli ylenssä niitä oransseja törppöjä sekä sitten kaksi "houkutusta". Niille ei ole määrätty sen tarkemmin mitä ne ovat, puhutaan vain houkutuksista jotak käytännössä ovat aina koiran herkkuja tai koiran leluja tai molempia. Ja Doriksen kanssa ongelma on ne lelut. Varsinkin jokin ihana karvainen lelu tai jokin jonka se jostain syystä tietää vinkuvan. Yritin etsiä videonpätkiä siitä kuinka houkutus ei oikein toimi, mutta  eihän me mitään sellaisia löydetty vaan sellainen jossa se toimii Dorikseksi erittäin hyvin. Mutta voitte vain kuvitella kuinka pistää omat hermot koetukselle kun koira karkaa toiselta puolelta kenttää houkutuslelun luokse vaikka näytti jo siltä että ei enää vilkuile kyltille. Huumoria saa etsiä itsestään hetkisen kun se tuo vielä lelun sinulle iloisena "näinhän sä tän mulle opetit"-ilmeellä varustettuna

Toinen liike joka aiheuttaa päänvaivaa on "istu, seiso, kierrä koiran ympäri."-kyltti. Sekin toimii videolla  hyvin. Liikettä ei siis vielä ole harjoiteltu ilman kättä edessä koska Doriksen mielestä se ei osaa nousta istumisesta seisomaan ilman että peruttaa vähintääkin metrin. Kuitenkin peruuttaminen aiheuttaa päänvaivaa, en vielä tiedä mitä minä teen väärin koska koira lähtee peruuttamaan. Se kuitenkin osaa hyvin käskyt istu, seiso, maahan ja peruuta, niiden ei kai pitäisi mennä sekaisin, mutta joku päähänpinttymä tuokka nyt asiasta on. Täytyy videokuvata lisää treenejä jotta nään mitä teen väärin. Rallyn myötä olen oppinut arvostamaan hyvinkin paljon videokuvauksen hyödyntämistä omien mokien vähentämisensuhteen.

Loppuvideolta löytyy vielä radan alulta pätkä missä Doris toimii oikein kivasti. Näillä pähkäilyillä tälläkertaa ja jatketaan treenejä kovaa vauhtie. Tiinan koulutukset ovat tältä haavaa loppu, mutta jatketaan omatoimitreenauksella vielä ainakin kevät katsellaan sitten jatkoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti