Sivut

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Opetellaan olemaan askeleita ..

"Ohjaaja astuu kyltin jälkeen askeleen oikealle etuviistoon koiran seuratessa liikettä. Koirakko jatkaa kyltiltä suoraan eteenpäin."

Tässä on yksi mun lemppariliikeistä Doriksen kanssa. Ei tämä vielä siinä kunnossa ole kuin haluaisin, mutta hyvällä mallilla kuitenkin. Tiinan tiukassa natkuttaessa tästä saatiin sellaiset ohjeet että tässä kohtaa koiran todellakin pitäisi ottaa sivuaskelia ja "liikkua sivuttain" jotta se näyttää normaalilta seuraamiselta samalla kun otan askeleen oikealle. Ja helpointahan tämä on opettaa niin että opetetaan koiran menemään takapuoli edellä. Ja minähän menin opettamaan.

Doriksen kanssa treenatessa on niin kätevää kun on tuo naksu. En ole järjettömän syvällisesti syventynyt naksutinkoulutukseen, käytän sitä enemänkin kuolutuksen apuvälineenä. Doris on täysin ehdollistunut naksuun, heti kun ei toimi se alkaa tarjota jotain omaa ja lyö helpostikin yli sen mitä pitää tehdä. Näky tuossa videollakin kuinka se lähtee menemään liikaa peräpää edellä. Treenatessa naksun lisäksi käytin Tiinan vinkistä katsetta "paineen" aiheuttamiseksi. Tiinalla oli siihen oikein termikin, en mene vannomaan etteikö se olisi ihan positiivinen paine, mutta pikainen googlaus ei antanut mitään kivoja tuloksia. Ideana kuitenkin sama mikä toimii ihmistenkin maailmassa, jos minä tuijottaisin sinun kenkiäsi alkaisit miettiä mikä niissä on vikana ja mitä mä ajattelen niistä. Doriksellä tämä toimi loistavasti. Käänsin vain katseeni peräpäähän ja se alkoi kääntyä. Ensin väärään suuntaan, kun se ei aiheuttanut naksua, kääntyi se takapää toiseen suuntaan ja naks. Joskus luulin että tiedän paljon, mutta Doris on kyllä opettanut mulle jurjasti asioita, sen kanssa kun kaikki ei ole aina niin helppoa, vaikka se fiksu koira onkin todellä hyvllä työmoottorilla varustettuna.

 Kun me treenataan "kotona" niin se näytää aika usein epämääräiseltä pyörimiseltä. Hyvin harovin jaksan tehdä meille mitään ratoja jotenka lähinnä vaan hiotaan kontaktia sekä erilaisia pyörimisiä. Jos jokin asia on "työn alla" kuten tämä askellus nyt vaikka, sitä kyllä sitten hiotaan selkeästi omana liikkeenään, mutta muuten tarkoitukseni tuolla epämääräisellä pyörimisellä on se että Doris jättää tuon edistämisen. Sillä on tapana lukea mua liiahn hyvin. En tiedä mitä teen, jotain samoja liikkeitä tai jotain mun olemuksessa on samaa että se alkaa kotona suunnitelluilla radoilla edistää. Tehdään kyllä paljon liikkeitä putkeen ja pitkilläkin palkkausväleillä mutta ei suunnitellusti. Loppuun vielä videonpätkää tämän päivän treenistä.

2 kommenttia: